Menü

Mezőgazdasági gazdaasszony

(OKJ szám: 34 811 02) ÚJ OKJ SZERINT  E: 000384/2014/A032 szakképesítés

Beiratkozás


Az OKJ-s képzéseinkre és tanfolyamainkra
beiratkozhat minden héten:
kedden 17-19 óráig vagy
telefonon egyeztetett időpontban
Oktató Központunk címe:
1081. Bp. Kiss József u. 8. fszt. 5. 23-as csengő 

Püspöki István
Elérhetőség: 06-20-44-77-511
E-mail: westhorizont.kft@upcmail.hu 
Beiratkozáshoz szükséges: 

 • 8 általános + 2db. fénymásolata
 • Egészségügyi alkalmassági igazolás
 • Az OKJ tanfolyam díjának első részlete

Kezdési időpontok


Tanfolyamaink kezdési időpontjai:

 • 2017. Február 28.
 • 2017. Március 28.
 • 2017. Április 25.
 • 2017. Május 30.
 • 2017. Június 27.
 • 2017. Augusztus 29.
 • 2017. Szeptember 26.
 • 2017. Október 31.
 • 2017. November 28.
 • 2018. Január 30.

A Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó okj tanfolyam  ideje: 2 félév
A Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó okj tanfolyam díja: 350.000.-Ft. 
Okj vizsgadíj: 70.000.-Ft /Befizetendő a vizsgára jelentkezéskor!/
Egy összegben történő befizetés esetén 10.000.-Ft kedvezményt adunk.

Kamatmentes részletfizetési lehetőség a tanfolyam ideje alatt!

A vizsga végén idegen nyelvű (német, angol, francia, spanyol stb.) a külföldi munkavállaláshoz szükséges EUROPASS bizonyítvány kiváltható.

Vizsgalehetőség!
E-mail:
 westhorizont.kft@upcmail.hu

FEOR száma: 6130 Vegyes profilú gazdálkodó

A mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó:
A Mátraalján emlegették, hogy régen mindennel el kellett számolnia a mezőgazdasági gazdasszonynak a gazda előtt: a baromfival, tojással, a toll árával is, s ez csak később enyhült.A későbbiekben mód nyílt, arra, hogy a mezőgazdasági gazdasszony bizonyos napi beszerzéseket (fűszerek, edények, s más, háztartáshoz szükséges dolgok) takarékosan megoldva, pénzt szerezzen, a kamra kulcsát kézbe kapja.Az elmúlt századokban család kiemelkedő alakja volt a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátó . Feladata,a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátónak a család nő tagjaival,főleg a ház körüli munka ellátása volt. A mezei munkákban legfeljebb nagybetakarításkor segített a mezőgazdasági gazdasszony falusi vendéglátó . Legfontosabb feladatai voltak  a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátónak: főzés, kenyérsütés, és a tej feldolgozása. Feladata volt még a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátónak az aprójószág nevelése, a tojáshaszon számontartása. Az ezekből származó kisebb hasznot amit a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátó termelt a család, ruházkodásra fordította. Bevételi összegét általában a mezőgazdasági gazdaaasszony falusi vendéglátó titkolta. A mezőgazdasági gazdaaaszony falusi vendéglátó a ruhákhoz ő dolgozta fel a kendert és a lent, ő szőtte az anyagokat. Legfontosabbnak a mezőgazdasági gazdaaszony falusi vendéglátó a lányok kelengyéjének elkészítését tartotta. A lakás rendben tartása, a mosás és a házi kert rendben tartása isa mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátót terhelte. A gyerekek nevelése az egyik legfontosabb feladata volt a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátónak. Szolgáló (leánycseléd) csak azoknál a családoknál volt, ahol túl nagy volt a ház, vagy a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátó  egészségi állapota megkívánta.
MEZŐGAZDASÁGI GAZDAAASSZONY FALUSI VENDÉGLÁTÓ MIT CSINÁL MA? A mai városi közönség számára egyre vonzóbb a természet, a hagyományok, az öko jelző aminek szépségeit a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátó mutatja be. A mezőgazdasági gazdaaasszony falusi vendéglátó feladata, hogy  a vidéki tájat, a természetvédelmi területeket, a hozzájuk tartozó tradíciókat megismertesse a vendégekkel. A parasztporták, a régi eszközök, a régi szakmák, a régi ételekbemutatása is a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vewndéglátó feladatai közé sorolhatók. A mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátó  helyi terméket állít elő, hagyományos módon készít ételeket.A mezőgazdasági gazdaaasszony falusi vendéglátó a ház hagyományőrző kialakítását szemelőtt tartva a díszítéshez a régi korok tárgyait használja. Környezetkímélő módon kezeli a hulladékot a mezőgazdasági gazdaasszony falusi vendéglátó.
A jó mezőgazdasági  gazdaasszony falusi vendéglátó  az, aki tiszta, rendes otthont; jó konyhát; pontos, rendes kiszolgálást; jó beosztást; meleg szíveslátást biztosít a családjának és a barátainak,vendégeinek  mosolygó arccal, megmutatva, hogy neki magának öröm, ha mindazt adhatja.

A mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó  okj képzési modulok:
Foglalkoztatás I. (11497-12)
Foglalkoztatás II. (11499-12)
Munkahelyi egészség és biztonság (11500-12)
Család- és háztartásellátás (11033-12)
Üzemgazdaság, ügyvitel (11034-12)
Vendéglátás (11035-12)
Napi tevékenységek (11036-12)
Falusi vendégfogadás (11037-12)
Kreatív textilfeldolgozás (11038-12)
Mezőgazdasági termelés és feldolgozás (11039-12)

A mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó vizsgáról:
A Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó  okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó bizonyítványról:
A Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó  tanfolyam sikeres elvégzése után a Résztvevők államilag elismert Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó  bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után  igényelhető!

Várjuk szeretettel a Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó képzésünkön.